Akse Media Open weer ten einde

Het grootste tennistoernooi uit de Kop van Noord-Holland is weer voorbij. “Het was een toernooi met wisselende weersomstandigheden”, volgens organisator Dan Schelhaas. “Het openingsweekend speelden we onder tropische temperaturen en later in de week moesten we zelfs uitwijken naar onze hal, Quelderduin en de grasbanen van Zeemacht vanwege de regen.”

De primeur met het minitennistoernooi is geslaagd en zal volgend jaar zeker een vervolg krijgen. De torenhoge favorieten Bart de Gier en Roderick Franken waren voor iedereen te sterk. De winnaar bij de hoogste mannen categorie is ook Roderick Franken geworden, die de nummer 1 geplaatst Millen Mortier met 6-4 en 6-1 versloeg.

Bij de dames A won de Helderse Aniek van Rossum het tweeluik met Charlotte Logger – van der Mey uit Heemskerk, met 7-6 en 7-5. Charlotte nam in het gemengd dubbel echter revanche, door met haar man van broer en zus Van Rossum met 6-2, 4-6 en 6-3 te winnen. Het hoogste mannen dubbel was een prooi voor Lucas van Flymen en Roderick Franken. Zij waren met 6-1 en 6-4 duidelijk te sterk voor de verrassende tegenstanders Luke Ekker en Kevin Schreur. Bij de categorie drie maakte de Nieuwediepse Lisanne Nienkemper haar favorietenrol volledig waar. Zij was niet alleen te sterk voor Astrid van Veen in het enkelspel, met 6-3 en 6-4, maar won ook zowel het damesdubbel als het gemengd dubbel.

Oud-voetballers
Het is frappant dat zoveel (oud) voetballers het tennis hebben ontdekt. Zo ook Remsey Camelia, die jarenlang in de hoofdmacht van HCSC voetbalde en nu spits is van Zeemacht. “Ik ben vorig jaar begonnen en heb toen enkele toernooitjes gewonnen. Daarom mag ik nu noodgedwongen in een hogere speelsterkte uitkomen, maar toch weer het finaleweekend gehaald”, vertelt Remsey trots. In die finale was Ferry Bijl in een spannende driesetter net iets te sterk. “Prachtige sport, waar maak je het mee dat de winnaar de tegenstander op een drankje trakteert?! Dit jaar heb ik ook aan de tenniscompetitie meegedaan. Voor de wedstrijd koffie met gebak, na de partijen de tafels aan elkaar en samen met de tegenstander genieten van een hapje en drankje. Man, ik had het tennis veel eerder moeten ontdekken…”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie