Akse Media Open van start met clinic Martin Verkerk

Het open HTC tennistoernooi, in de volksmond ook wel Akse Media Open genoemd, is afgelopen zaterdag van start gegaan. “Het wordt weer een zwaar weekje”, vertelt toernooileider Dan Schelhaas.

Dan is echt een kind van de club. “Ik ben op mijn vijfde bij HTC met tennissen begonnen en nu, bijna 25 jaar later, speel ik er nog steeds competitie in de eerste klasse en dit jaar hebben we ons weer gehandhaafd. Tevens ben ik tennisleraar bij HTC, onder leiding van tennisschool Ruud Baars, en met onze eigen tennisschool Torres in Julianadorp. En dan wordt je ook al vlug gevraagd als toernooileider en dat doe ik ook met veel plezier.”

Het toernooi telt dit jaar 445 deelnemers in 43 verschillende onderdelen. “Bij de hoogste heren categorie A (ranking 1,4 t/m 2,8) hebben we een schema van acht deelnemers met als favorieten Millen Mortier (nummer 1 geplaatst) en Roderik Franken (nummer 2)”, vertelt Schelhaas. “Bij de dames A (ranking 2,9 t/m 3,3) hebben we drie deelnemers: Elise van Zijst, Aniek van Rossum en Carlotte van der Meij-Logger die onderling gaan uitmaken wie de eindwinnaar wordt.”

Verkerk
Speciale act op de openingsdag was een clinic met oud-finalist van Roland Garros 2003, Martin Verkerk. “Met Martin heb ik al jaren een goede band, anders zijn dit soort toppers voor onze vereniging niet haalbaar. Volgend jaar proberen we zelf een tweede Nederlandse tennistopper te strikken, wie dat wordt is nog een verrassing”, lacht de toernooileider.

Er was zaterdag ook een primeur, een minitennistoernooi met 24 koppels. Dat is een toernooivorm die gespeeld wordt in de beide servicevakken, inclusief de tramrails. “Het lijkt makkelijk, maar je zult zien dat de goede tennissers ook hierin uitblinken. Goed gepositioneerd staan en met een klein beetje effect slaan is het devies. Bart de Gier is de absolute favoriet, dat is ook niet zo gek, hij behoort tot de tennistop van Nederland.”

De organisatie hoopt dat veel bezoekers de komende dagen (het toernooi duurt tot en met zondag 12 augustus, red.) de weg weten te vinden naar het tenniscomplex. Bezoekers kunnen niet alleen genieten van spannende wedstrijden en de plaatselijke favorieten aanmoedigen, maar de hele week zijn er diverse feestavonden (thema après ski) met live muziek op de zaterdagavonden. “En er staat natuurlijk de beroemde gratis gebakken vis op het menu”, maakt toernooileider Schelhaas nog maar weer eens reclame voor zijn toernooi.

Foto’s: DHFOTO

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie