Agenda: Koningsdag

Dit is een kort overzicht van de activiteiten die ons de komende dagen te wachten staan. Ook u kunt hiervoor tips inleveren via ons mail adres: nieuws@losdenhelder.nl

Op zaterdag 27 april is het Koningsdag en dan begint het feest in MFC West End aan de Lijsterbesstraat om 11.00 uur met de grabbelton, het springkussen en het fietsversieren. Om 13.00 uur is de optocht door de wijk en vanaf 14.00 uur zijn er diverse spelletjes. Na 16.00 uur zorgt New Born voor de muziek.

Tijdens Koningsdag is het ook feest bij de ELTO in Tuindorp. Al vanaf 09.30 uur kunnen de kleintjes de fietsen versieren en een uurtje later begint de optocht. ’s Middags zijn er oud Hollandse kinderspelen. Na 19.00 uur is er een feestavond met Always late.

Bij het Kraaiennest aan de AJ Kuiperstraat nummer 15 begint het feestelijke Koningsdagprogramma om 11.00 uur met fietsen versieren en aansluitend de optocht door de wijk. Vanaf 14.00 uur is er een rommelmarkt en ook clown Dombo komt nog langs.

Op Koningsdag staat er bij buurthuis Centrum een springkussen, zijn er leuke spelletjes en een optocht door de wijk.

De Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit organiseert op Koningsdag de jaarlijkse vrijmarkt op het Loopuytpark van 09.00 tot 12.30 uur. Van 11.30 tot 15.30 uur zijn er leuke spelletjes op het Loopuytpark en een echte circusworkshop.

In het Dorpshuis op Huisduinen zijn de deuren vanaf 10.30 uur open voor het publiek voor de festiviteiten ter gelegenheid van Koningsdag. Daarna zijn er spelletjes en een optocht en voor de papa’s en mama’s een glaasje oranjebitter.

Bij buurthuis De Viskom gaan de kinderen vanaf 11.30 uur achter de orgelman aan met hun versierde fiets, step of skelter. Na terugkomst krijgen ze een lekker hapje. Na 15.00 uur is er in de Viskom een muzikaal programma met het duo Heesbeen.

Bij de Boerderij in de Schooten wordt het Koningsfeest gevierd met verschillende activiteiten voor jong en oud. Er is een oranjemarkt met 150 kramen en is open vanaf 10.00 uur. Verder is er ook gelegenheid voor een kopje koffie en een broodje. Vanaf 13:00 speelt er een live band in de grote zaal.

Ook bij buurthuis De Beuk gaan het Koningsdagfeest niet zomaar voorbij. Vanaf 10.30 uur begint het verzamelen voor de optocht. Na 12.00 uur is er een tractatie en na 13.00 uur start de Oud Hollandse spelletjesmiddag.

De vrijmarkt op Willemsoord vindt plaats van 9.00 – 16.00 uur, vanaf 08.00 uur mogen de plaatsen worden ingericht. De vrijmarkt wordt opgeluisterd door de Poek en Pien talentenshow. Uiteraard zijn alle terrassen geopend en kunt u genieten van live muziek.

Van 27 april tot en met 1 mei zijn er weer de jaarlijkse bloemendagen in Anna Paulowna. Ook dit jaar kunt u weer een bezoekje brengen aan dit kleurrijke evenement. Zie ook www.bloemendagen.nl

Op zondag 28 april stippelt Kleurrijk Julianadorp twee prachtige routes voor u uit. Wandel tussen de bloembollenvelden, maak foto’s en geniet van de weidse uitzichten. Starttijden: 7,5 km van 8.30 tot 13.00 uur. 15 km van 8.30 uur tot 12.00 uur. Inschrijven kan via www.kleurrijkjulianadorp.nl

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie