Agenda in ’t kort

Zaterdagmiddag 15 december kan het publiek genieten van een speciaal kerstoptreden in het trappenhuis van School 7. Vocalgroep Dicht bij C laat daar van zich horen tussen 12.30 en 13.00 uur en tussen 13.30 en 14.00 uur.

Vanaf 15 december tot 11 januari staat Den Helder in het teken van lichtkunst. De indrukwekkende lichtobjecten en speciaal voor Den Helder gemaakte lichtkunst zetten de binnenstad en de Oude Rijkswerf Willemsoord in de schijnwerpers. Laat u verwonderen en inspireren en volg de lichtroute dagelijks tussen 17.00 en 22.00 uur. Zie www.denhelder.online/event/lichtkunstroute-den-helder/

Op zaterdag 15 december is er weer het jaarlijkse “effe d’r uit” met Zanggroep Flamboyant en Peter & Friends. Een gezellige – en sfeervolle avond met muziek van alle tijden en de mega loterij met vele prijzen, natuurlijk ontbreken de exotische hapjes niet. De entree is gratis.

Schaakvereniging Morphy Schaakmat Combinatie (MSC) houdt zaterdag 15 december haar traditionele kersttoernooi. Het toernooi bestaat uit vijf ronden. Locatie: Buurthuis West-End, Lijsterbesstraat 10a in Nieuw Den Helder. Aanvang: 10.00 uur.

Op zaterdag 15 december speelt Fred van Leer in de Variopoolzaal zijn theatershow: Fred van Leer Live. Aanvang 20.15 uur. Jan Beuving speelt zijn theaterprogramma: Rotatie vanaf 20.30 uur in de Key Keg Zaal. Zie www.kampanje.nl

Op zaterdag 15 december kunt u mee met een avondwandeling in de Grafelijkheidsduinen. Tijd: 16.00 tot 18.00 uur. Vooraf reserveren via www.landschapnoordholland.nl/activiteiten is noodzakelijk.De start is bij de parkeerplaats voor Restaurant Duinoord Jan Verfailleweg 622
1783 BW Den Helder.

Op zaterdag 15 december staat er een Coderdojo gepland in School7. Kinderen tussen 7 en 17 jaar leren onder leiding van enthousiaste vrijwilligers programmeren met verschillende tools. Aanmelden kan via: www.kopgroepbibliotheken.nl Meedoen is gratis.

Zondagmiddag 16 december vindt om 16:00 u. de 6e editie plaats van de interkerkelijke Kinderkerstviering in Den Helder. Dit jaar met als thema “Kind voor kinderen”. De viering vindt dit jaar plaats in Baptistengemeente Het Lichtbaken aan de Baljuwstraat 3A in Den Helder.

Meneer De Uil van de Fabeltjeskrant is binnenkort te bewonderen in de bioscoop! Kinepolis. Hij zet de gloednieuwe Fabeltjeskrant-film in de spotlight met een speciale Kleuterbios op zondag 16 december: de ideale gelegenheid voor een (eerste) bioscoopbezoek voor jonge kinderen.

Op zondag 16 december kunt u met de kleintjes (vanaf 3 jaar) naar de kindervoorstelling: Agent en Boef naar de gelijknamige boeken van: Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Aanvang 14.30 uur. De voorstelling is in de Stadshal van De Kampanje.

Op zondag 16 december kunt u roofvogels kijken op het Balgzand. Vooraf reserveren via www.landschapnoordholland.nl/activiteiten is handig, ter plaatse aanmelden en betalen is ook mogelijk.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie