Afvaluitdaging van start gegaan

Honderdvijftig Helderse gezinnen gaan de afvaluitdaging 100-100-100 aan! Onlangs vond de startbijeenkomst plaats in Cinema Zevenskoop. (Ruim) 100 mensen gaan gedurende 100 dagen 100% van hun afval scheiden.

Het enthousiasme van de deelnemers is groot. Wethouder Jacqueline van Dongen gaf de aftrap door het voorlezen en ondertekenen van de intentieverklaring.

Haar motto: “ Minder restafval: We weten dat het moet, en we weten waaróm. Nu gaan we laten zien dat het kan!” Het grootste deel van de materialen in ons huishoudelijk afval kunnen we makkelijk hergebruiken of recyclen.

Van materialen zoals plastic, papier en gft maken we nieuwe producten. Maar dat kan alleen als we ons afval thuis scheiden. We kunnen zelf ook onze hoeveelheid afval flink terugdringen.

Bijvoorbeeld door bewust boodschappen te doen. In 100-100-100 ervaren de deelnemers hóe. Op een speciale website krijgen deelnemers toegang tot een forum om tips & tricks met elkaar te delen.

“Zie het als een groep op Facebook,” stelt HVC-woordvoerder Annemiek Meijer. “Het wordt echt de sport om zo min mogelijk restafval over te houden.” Volg alle deelnemers in Den Helder vanaf 1 april op www.100-100-100.nu

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie