Afvalcontainers dorp in aantocht

Nog voor het einde van dit jaar krijgen de Julianadorpers een afvalbak voor plastic, blik en pak. Op dat moment leveren zij de grijze afvalbak voor restafval in. Voor het restafval komen er ondergrondse verzamelcontainers in heel Julianadorp.

Maandag 12 en woensdag 14 juni zijn er inloopbijeenkomsten waar bewoners hun vragen kunnen stellen (van 17.00 tot 20.00 uur in MFC ’t Dorpshuis in Julianadorp).

Het zoeken van de juiste locaties voor de ondergrondse containers was een flinke uitzoekklus. “Er moest rekening worden gehouden met kabels, leidingen, boomwortels, veiligheid, mogelijkheid tot kort parkeren én de loopafstand voor de gebruikers”, zo schrijft de gemeente. “We zijn hierbij niet over een nacht ijs gegaan.”

De verzamelcontainer(s) kunnen alleen gebruikt worden door inwoners die over een pasje beschikken. Dit pasje werkt alleen op de verzamelcontainers die zijn toegewezen.

De plaatsing gaat niet ten koste van bomen en fietspaden. Wel is een aantal locaties waar de verzamelcontainer op de stoep wordt geplaatst. Verder is zoveel mogelijk getracht te voorkomen dat parkeerplaatsen moeten worden opgeofferd.

De grijze bak wordt na de plaatsing van de ondergrondse verzamelcontainer ingenomen en ingeruild voor de plastic bak met oranje deksel voor plastic, blik en lege pakken. In totaal worden er in Julianadorp 42 ondergrondse verzamelcontainers voor restafval geplaatst, een op 125 huishoudens.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie