Actieve aanpak levert banen op

Mensen die bij de gemeente een uitkering aanvragen op grond van de Participatiewet maken grote kans op een baan. Sinds het team Participatie van de gemeente een andere werkwijze hanteert is het aantal mensen dat geen uitkering meer nodig heeft, want zelfstandig met een baan, flink toegenomen.

Wethouder Pieter Kos: “Dit heeft zo veel effect op iemands leven, hier word ik oprecht blij van. Zo wordt het gat gedicht tussen sollicitatieplicht en het helpen aan een baan”.

Sinds het najaar 2015 worden cliënten met een uitkering, of mensen die een uitkering aanvragen, actief geholpen met het vinden van een baan.

Tijdens zeepkistsessies maken werkgevers en kandidaten kennis met elkaar, waarbij zowel de werkgevers als de kandidaten zich presenteren. Dit heeft al menige match opgeleverd. Daarnaast krijgen de kandidaten een training in videosollicitatie. Deze video kan dan via social media worden gedeeld.

De behoeften van werkgevers worden door het team participatie opgehaald waarna bijpassende kandidaten worden gezocht. Voorwaarde is dat kandidaten affiniteit hebben met de werkzaamheden van de bedrijfstak.

In 2014 was er een uitstroom van 55 cliënten. In 2015 waren het 60 cliënten en in de eerste drie maanden van 2016 al 56 cliënten die niet langer een uitkering ontvangen, omdat zij een baan hebben.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie