Achter de schermen: John van Assen

Meestal zijn het de spelers en de trainer die in de schijnwerpers staan. Terecht, maar de inbreng van de “stille krachten achter de schermen” wordt vaak onderschat. Zo ook bij John van Assen, die in het begeleidingsteam van Arjan de Klerk voor de heren zaalvoetballers van Zeemacht goud waard is voor de ploeg.

John weet door zijn Eredivisie ervaring een belangrijke stempel op het team te drukken. Het ongelofelijke verhaal van John van Assen laat zich lezen als een spannend jongensboek. Appie Happie en Sjakie met de wondersloffen hebben er een geduchte concurrent bij!

Al op jonge leeftijd viel het talent van de aalvlugge John van Assen op. Hij speelde voor een aantal gerenommeerde veldvoetbalverenigingen in de regio. Ook in de zaal maakte van Assen furore door met het legendarische zaalvoetbalteam van Zeemacht zelfs de Eredivisie te bereiken. Maar John leek pas echt gemaakt voor het strandvoetbal. De combinatie van snelheid, een fabelachtige techniek en een grote dosis onverzettelijkheid brachten hem zelfs in het Nederlands Beach Soccer Team!

John vertelt: “In 2006 hebben wij ons als vriendengroep opgegeven voor de voorrondes van het nationale kampioenschap Beach Soccer (strandvoetbal) voor amateurs. Na winst van deze voorronde eindigden we op het uiteindelijke nationale kampioenschap op een sensationele tweede plaats. Doordat de winnaar niet wilde toetreden tot de zogenaamde Pro League, krijgen wij de gelegenheid om mee te doen.”

Het ongelofelijke vervolg en hoe John zelfs het Nederlandse (strand) team weet te halen is volgende week te lezen.

De zaalvoetballers van Zeemacht spelen vrijdag tegen Het Vennewater. Zeemacht bivakkeert op de derde plaats (23 punten) met drie punten achterstand op de koploper. De tegenstander uit Heiloo heeft 10 punten uit 11 wedstrijden. Zowel het eerste als het tweede dameszaalvoetbalteam van Zeemacht kunnen 19 januari gezamenlijk naar Heerhugowaard reizen om aan te treden tegen het tweede en derde team van Reiger Boys.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie