Achter de schermen: John van Assen (2)

“Met een vriendengroep wonnen we de voorrondes van het nationale strandvoetbal voor amateurs en op het uiteindelijke nationale kampioenschap eindigden we op een tweede plaats”, vertelt Van Assen. “Doordat de winnaar niet wilde toetreden tot de zogenaamde Pro League, kregen wij de gelegenheid om mee te doen.”

“Het jaar erna speelden we met onder andere Harald de Klerk, Patrick Vogelzang en Jack Bakker zomaar in de eerste divisie. Daar wisten we in de play-offs te promoveren naar de hoogste klasse van Nederland (Eredivisie). In 2008 werden we in de halve finale van de beker pas gestuit en in de eredivisie eindigden we in de middenmoot. Het jaar daarop haalden we zelfs de bekerfinale en werden derde in de competitie.”

“Het jaar 2010 was een beetje teleurstellend, de play-offs werden net niet gehaald en in de eerste ronde van de beker lagen we er al uit.” In 2011 valt echter te lezen in het Noordhollands Dagblad: “Beach Soccer Wieringerwerf (BSWW) heeft de nationale beker veroverd. De ploeg won op het strand van Scheveningen in de finale met 2-1 van Nijnsel”.

Niet lang daarna: “BSWW met in de gelederen Zeemacht zaalvoetballer John van Assen en voormalige Nieuwedieper Rene Schiphof, hebben na de bekerwinst ook de landstitel veroverd. De ploeg won in de finale van Rotterdam met 5-4. Van Assen kroonde zich tot matchwinnaar. De bijzondere verrichtingen van Van Assen, de lichtvoetige strandvoetballer gezegend met een fluweelachtige techniek, vielen zelfs de bondscoach van het Nederlandse Beach Soccer team op”.

John heeft dan ook twee jaar in het Nederlandse team van Niels Kokmeijer gespeeld en wat is mooier dan op een aantal exotische locaties en onder geweldige omstandigheden (zon en zee) een aantal interlands te kunnen spelen. “Ook heb ik een aantal trips mogen maken, waarvan een oefenstage naar het bounty-achtige ‘Reunion Islands’ voor de kust van Afrika een van de hoogtepunten was”, zegt John.

“Soms word ik nog wel zwetend wakker en denk dat ik alles maar gedroomd heb, maar ik kan mijn kleinkinderen later vertellen dat opa, als een van de weinigen in het Oranje shirt als voetbalinternational in een bloedstollende wedstrijd gewonnen heeft van aartsrivaal Duitsland.”

De heren zaalvoetballers van Zeemacht spelen vrijdag in Rotterdam tegen Salaam. Winst is noodzakelijk om in het spoor te blijven van de koploper.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie