Accordeonala wint NOVAM orkestenfestival

Het derde NOVAM orkestenfestival vond zondag 14 april plaats in het Akoesticum in Ede. Op dit evenement speelden 24 accordeonorkesten afkomstig uit alle windstreken van Nederland. Accordeonola uit Den Helder was een van de deelnemers. Alle deelnemende orkesten werden beoordeeld door een driekoppige professionele jury.

Onder leiding van dirigent Cees Dito speelde Accordeonola twee muziekstukken ‘A Discovery Fantasy’ van Jan de Haan en ‘Dakota’ van Jacob de Haan. Ze gaven een optreden dat stond als een huis en het aanwezige publiek genoot van de muziek.

Aan het einde van de dag was de prijsuitreiking. Nieuwsgierig luisterden de deelnemers en het aanwezige publiek naar het oordeel de juryleden. Het optreden van Accordeonola werd beloond met een eerste prijs. Deze prijs werd door de dirigent Cees Dito in ontvangst genomen. De jury noemde als Accordeonola’s sterke punten: de kwaliteit van het samenspel tussen de muzikanten onderling en de goede interactie tussen dirigent en gehele orkest tijdens het optreden.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie