Aanpassingen Nostalgia

Een van de langstlopende programma’s op LOS radio is Nostalgia, elke zondagmiddag met historicus Marinus Vermooten. Het bestaat al sinds 1988 en sindsdien werkt Marinus vrijwel onafgebroken (zelfs in de vakantieperiode) aan zijn Nostalgia.

Hij heeft inmiddels een gigantisch archief opgebouwd, want vrijwel alle interviews zijn bewaard. Ook de Helderse Historische Vereniging erkent het belang van dit programma voor de geschiedschrijving van Den Helder en bewaart elke uitzending.

Onlangs zijn enkele wijzigingen doorgebracht en het programma is nu voortaan verdeeld in drie blokken. In het eerste uur ‘verdieping’, waarin een hoofdonderwerp centraal staat.

In het tweede uur “Den Helder in het zilver”, met van week tot week onderwerpen van exact 25 jaar geleden met waar mogelijk interviews en een koppeling naar het heden. In het derde en laatste gedeelte een muziekuurtje, waarin wordt geput uit de discotheek van honderdduizenden nummers die Marinus in de loop van vijftig jaar heeft verzameld.

Met ingang van 1 maart komt de herhaling van Nostalgia op de woensdagmiddag te vervallen. Daarentegen is het programma wel terug te beluisteren via onze website (losdenhelder.nl) onder het kopje “Luister terug”.

En Marinus begint per 1 maart met een nieuw programma op de late zondagavond. Daarover later meer!

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie