Aanleg fietspad Duinweg, Tuintjesweg

Den Helder – De aanleg van het tweede deel van het vrijliggende fietspad langs de Duinweg en Tuintjesweg gaat maandag 2 september van start. Het fietspad sluit aan op de Huisduinerweg. Met de realisatie van dit tweede deel is een veilige fietsverbinding tussen Nieuw Den Helder en Huisduinen een feit.

Aannemer Nota infra bv uit Sneek gaat het werk uitvoeren. Mede door subsidie van de Provincie Noord-Holland wordt de aanleg van dit fietspad mogelijk. Het fietspad wordt aangelegd aan de zijde van ‘Het Landje’ waar nu het schelpenpad ligt. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de natuurwaarden en de aanwezige bomen. Ook komt er een veilige fietsoversteek om de Duinweg over te steken. Om het nieuwe fietspad goed in te passen in de huidige situatie gaat de situatie bij de kruising met de Huisduinerweg veranderen.

Planning
De werkzaamheden starten 2 september en nemen vijf tot zes weken in beslag. Tijdens de aanleg zijn de Duinweg en Tuintjesweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook komt er een omleiding. De bewoners kunnen wel altijd bij de woning komen met de auto.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie