525 keer met de heli naar het werk

Maria Huijgens werkt dit jaar op de kop af twintig jaar met veel plezier bij Sodexo als stewardess op een productieplatform. Dat betekent dat ze ruim 500 helikoptervluchten van en naar haar werkplek achter de rug heeft.

Donderdag maakte ze haar 525e woon-werkverkeer vlucht in dienst van Sodexo. De vlucht ging van Airport Den Helder naar gasproductieplatform L10 A van energiebedrijf ENGIE E&P, dat 40 kilometer ten westen van Den Helder ligt.

Een vlucht van 20 minuten. Dit platform is al jaren haar vaste werkplek. “Omdat ik al zo lang werk op dit platform word ik ook wel de moeder Theresa van het platform genoemd.”

“Aan boord van het platform werken zo’n 50 tot 60 mensen in de productie. Wij zorgen dat iedereen aan boord zich toch thuis kan voelen. Goed eten, goed ontspannen, een schone omgeving, het helpt allemaal mee aan een fijne werkomgeving die toch anders is.”

“Mijn werk is heel gevarieerd. Van de was verzorgen, de kamers schoonhouden tot het helpen van de kok in de keuken. Ik vind vooral het teamwork een leuk aspect aan mijn werk. En de vele nationaliteiten waarmee ik samenwerk.”

Maria werkt in shifts van twee weken op en twee weken af. Aan boord werkt ze dan alle veertien dagen van acht uur ’s morgens tot acht uur ’s avonds. Pittige dagen dus. Daarna is er even tijd om te ontspannen in de filmzaal of de gym.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie