23-jarige gepakt voor witwassen

Het Team Milieu van de politie Amsterdam heeft een 23-jarige man uit Den Helder opgepakt. Samen met nog drie personen wordt hij verdacht van betrokkenheid bij witwassen en bij de handel in illegaal vuurwerk.

De aanhoudingen vonden afgelopen vrijdag plaats, zo maakte het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie dinsdag bekend.

De andere verdachten zijn een 25-jarige en een 26-jarige man uit Beverwijk en een 35-jarige man uit Kleve, Duitsland. De 25-jarige hoofdverdachte en de 26- en 23-jarige medeverdachten zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam en voor 14 dagen in bewaring gegaan.

De 35-jarige verdachte is na verhoor heengezonden. Aanleiding voor het onderzoek was informatie die voortkwam uit een ander strafrechtelijk onderzoek naar witwassen.

Op vrijdag werd door de politie een vrachtwagen aan de kant gezet in Spaarndam met daarin 900 kg illegaal vuurwerk (flowerbeds). De bestuurder werd aangehouden. Gelijktijdig werden de overige verdachten aangehouden.

Er werden doorzoekingen verricht in een woning en een bedrijfspand in Beverwijk, een garagebox in Heerhugowaard en in een woning in Rotterdam. In de woning in Beverwijk is ca. 30.000 euro aangetroffen. In de auto van de hoofdverdachte werd nog eens ca. 7000.- euro aangetroffen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie