1300 euro voor behandeling Jeroen de Wit

Jeroen de Wit

Een mooie loop van 10 kilometer zondagochtend met als startpunt Fort Kijkduin. Een sportief evenement dat werd georganiseerd door VoeBeMa (voor voeding, beweging en massages) met als doel om geld op de halen voor de behandeling van de aan MS lijdende Jeroen de Wit.

jeroen de wit

Marijke de Wijs, eigenaar van VoeBeMa, wilde iets doen om te helpen het geld bij elkaar te halen voor zijn behandeling.  Met de hoop op 60 of 70 deelnemers was de opkomst van ongeveer 150 deelnemers overweldigend. Ook Jeroens moeder Nel en broer Peter de Wit liepen mee en met elkaar haalden alle deelnemers  1.310,00 euro op.

MS
Al op zesentwintigjarige leeftijd werd Jeroen (46) geconfronteerd met de ziekte Multiple Sclerose. Alleen een specialistische behandeling in Rusland kan hem nog helpen. “Anders is het wel zo’n beetje klaar”. En dat kost een enorm bedrag dat niet door de verzekering vergoed wordt.

Zijn broer Peter heeft een doneeractie opgezet, ‘Help Jeroen op de been’ om het bedrag voor de behandeling, 43.000 euro, bij elkaar te krijgen.

Dankbaar
Marijke de Wijs is blij met de grote opkomst, de hulp van vrijwilligers en EHBO’ers. Er werd gekozen voor een tocht van 10 kilometer die op eigen tempo gelopen kon worden, door het bos, over het strand en door duinen. De Wijs is ook blij met het opgehaalde bedrag en hoopt dat de behandeling van Jeroen weer een stukje dichter bij is.

Foto’s; Marijke de Wijs met megafoon tussen de deelnemers en bij de box waarin je je donatie kon doen. De wandeling van 10 kilometer ging onder meer door de Grafelijkheidsduinen. DHfoto

Jeroen de Wit

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie