120 bezoekers gezondheidsdag

Afgelopen zaterdag vond in Julianadorp in MFC het Dorpshuis de fittest en gezondheidsdag plaats, waarmee het project “Julianadorp in beweging” officieel van start is gegaan.

Tijdens deze dag hebben zo’n 30 mensen zich aangemeld om mee te doen aan het beweegaanbod. Het was een zeer geslaagde dag. 120 dames en heren in de leeftijd van 65 jaar en ouder hebben de fittest gedaan en de gezondheidsdag bezocht.

De deelnemers van de fittest konden middels acht onderdelen hun fitheid laten meten en na afloop heeft iedereen een advies gekregen over fitheid en een eventuele sport- en beweegkeuze. Elk onderdeel van de fittest stond onder leiding van enthousiaste vrijwilliger.

Zo werd onder meer de bloeddruk, beenkracht en balans gemeten. Na afloop van de test hebben de deelnemers het gezondheidsplein bezocht waar de verschillende deelnemende sportverenigingen hun beweegaanbod toonden.

Het beweegaanbod waar belangstellenden vanaf 1 april aan mee kunnen doen is: sportief wandelen, een cursus zeker bewegen, walking football, 65+ fitness, easy tennis, ouderen gym bewegen in de beweegtuin en groepsfitness.

Meedoen aan de verschillende sporten kan middels een strippenkaart die te koop is bij Classic Gym. Er kan gekozen worden voor één beweegaanbod, maar wie wil kan ook aan alle verschillende sporten een aantal keer meedoen.

De cursus zeker bewegen is een 12-weekse cursus waarin valpreventie een rode draad is. Ook het onderdeel voeding kwam tijdens de gezondheidsdag aan bod. Mariska Rinkel van Dieet & Co heeft diverse gesprekken gevoerd en advies gegeven over gezonde voeding en bewegen. Bij de Omringlocatie Buitenveld wordt binnenkort ook een beweegtuin gerealiseerd.

Vanaf nu kan de strippenkaart tegen contante betaling bij Classic Gym worden aangeschaft en het beweegaanbod gaat 1 april van start.

Deelnemen aan het beweegaanbod of wilt u meer informatie?, bezoek dan de website www.julianadorpinbeweging.nl of bel tijdens kantooruren naar 0223-684726 en vraag naar Lydia van Noord van Sportservice Den Helder.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie