10 jaar stadsontwikkeling op LOS radio

Helderse dromen van toen en nu ontmoeten elkaar in het kader van 10 jaar stadsontwikkeling. Vier zondagavonden wordt door Linda Rose Smit en Dennis Nolte op LOS radio met de mensen van toen en nu teruggeblikt op de ontwikkelingen.

Dennis Nolte verzorgde in 2004 een audio-expositie met interviews. Een groep Helderse pioniers werd door hem meegenomen in hun dromen voor de toekomst van Den Helder. Het was destijds onderdeel van de kunstmanifestatie Helder Gekaapt. Veertien jaar na dato is het volgens Smit en Nolte tijd om terug te blikken en de ideeën in de huidige tijd en toekomst te plaatsen. Nolte brengt de gasten van destijds terug naar de plekken van de interviews en blikt met hen terug. Hoe is het vergaan met hun dromen en vergezichten voor de stad? Wie zijn de mensen die het roer hebben overgenomen en hoe ziet volgens hen de toekomst eruit.

In een vierdelige radioserie “Den Helder Spreekt Boekdelen” blikken Smit en Nolte terug op een belangrijk moment vlak voor de grote veranderingen in de stad in 2004. Samen trokken zij op in het kader van Cultureel Festival Helder Gekaapt, om aan de hand van een aantal gepassioneerde Nieuwediepers een eenvoudig tijdsbeeld neer te zetten over de liefde, drijfveren en de dromen voor de stad in verandering. In vier afleveringen van 60 minuten willen zij de pioniers van destijds en nu samen in gesprek brengen in het kader van 10 jaar stadsontwikkeling.

De afleveringen worden uitgezonden op de zondagen 9, 16 en 23 december en op 6 januari, telkens tussen 19.00 en 20.00 uur. Bij elke aflevering is ook publiek aanwezig dat mee mag praten. De volgende onderwerpen en gasten komen aan bod:

Aflevering 1: Dromen voor de Stad (9 december)
– Gast van toen: Matthie Vermeulen
– Gasten van nu: Ferdinand Vreugdenhil, Robbert Waltmann

Aflevering 2: De Brug naar de Wereld (16 december)
– Gasten van toen: Co van der Aa, Ben Mooiman
– Gast van nu: Rob Kramer

Aflevering 3: Liefde voor de Zee (23 december)
– Gast van toen: Paul Koopman
– Gast van nu: Hans Peter Winter (banketbakker en ontwierp gebakje De Razende Bol)

Aflevering 4: – De vruchten plukken
Zondagavond 6 januari
– Fragment van toen: Margreet Kouwenhoven
– Gast van nu: Jill Voysey (jill’s Pluktuin)

Foto: maquette stadsontwikkeling Den Helder.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie