Muurtjes in stijl Amsterdamse School


Muurtjes in stijl Amsterdamse School

13 mei 2017


Sinds vrijdag 12 mei herleeft de geest van de Amsterdamse School op de Helders Stationslocatie.

Directeur Ferdinand Vreugdenhil van Zeestad, opdrachtgever van de stationslocatie, is gelukkig met de keuze van de ontwerpers van West8 voor de knipoog naar deze beroemde Nederlandse kunststroming. “De Amsterdamse School is indrukwekkend en herkenbaar en, nog mooier, heel goed bruikbaar in de openbare ruimte. Een ideale stijl als je wilt laten zien dat je echt trots bent op je stad.”

De afgelopen weken hebben gespecialiseerde metselaars de muurtjes rondom de plantvakken gerealiseerd. Zij hebben de muurtjes opgezet en de dubbelgebakken halfronde sluitstenen op de bovenranden aangebracht.

Een ingenieus schaduwrandje maakt de muurtjes tot een echt architectonisch element. Waar de muurtjes eindigen bij de doorgangen, sluit een enkel blok natuursteen het muurtje af.

Sinds vrijdag worden de eindstukken bij de hoofddoorgang van het station naar het Stadspark gesierd door speciaal gebeeldhouwde natuurstenen elementen. Een detail dat nog eens de zorgvuldigheid waarmee het gebied wordt ingericht, benadrukt. De hoogte van de muurtjes is precies zo, dat je er lekker op kunt gaan zitten.

In de nieuwe architectuur is dezelfde aandacht voor details aan de dag gelegd als in de openbare ruimte. Na de herinrichting van de Beatrixstraat en de start van de aanleg van het Stadspark is nu de stationslocatie aan de beurt.